Schade aan uw caravan is natuurlijk heel vervelend . Gelukkig kan nagenoeg alle schade tegenwoordig perfect worden hersteld.

Ben je casco verzekerd? Zo ja, meld dan de schade bij de eigen verzekeraar.
Ben je niet casco verzekerd, maar is er een schuldige tegenpartij? Zo ja, meld dan de schade bij de verzekeraar van de tegenpartij.

In overige gevallen hoef je geen melding aan de verzekeraar te doen. De kosten voor schadeherstel zijn voor eigen rekening.

Wat te doen bij schade?
  • Indien u verzekert bent meld u de schade aan de tussenpersoon of verzekeraar. Geef daar bij aan waar de caravan brengt voor expertise. Ook kan de verzekering een advies geven waar u de caravan kan brengen, u bent hier echter niet aangebonden.
  • Maak een afspraak met een FOCWA erkend bedrijf. De caravanspecialist beschikt over de vereiste kennis en geeft u 2 jaar schriftelijke garantie.
  • Ervan uitgaande dat u de caravan laat repareren gaat onze schade-expert samen met u de schade beoordelen.
    Er wordt een werkopdracht gemaakt van de te herstellen schade en er wordt een indicatie gemaakt van het schade bedrag. Dit bedrag wordt door de verzekering van u gevraagd om eventueel een schade-expert bij ons langs te sturen.
  • Nadat de schade-expert bij ons is langs geweest om Uw schade vast te stellen, brengen wij U op de hoogte van het schadebedrag en kunnen wij met U een afspraak maken wanneer de reparatie uitgevoerd zal worden. Hierbij moet wel rekening worden gehouden dat op de te bestellen onderdelen vaak een lange levertijd zit.
  • De te repareren caravan of aanhanger kan bij ons gratis gestald blijven staan tot dat de reparatie is uitgevoerd.
  • Akte van Cessie
Voor- en na herstel